View Full Version : Claude AI вимагає номер телефону? Альтернативи є?
barry.b21
04-18-2026, 03:50 PM
Привіт! Хотів спробувати Claude AI, але бачу, що він просить номер телефону для реєстрації. Мене це трохи напрягає, бо не люблю розкидатися своїм номером де попало. Чи є якісь інші способи зареєструватися, або це обов'язкова умова? Може, хтось стикався з цією проблемою і знайшов якесь рішення? Буду дуже вдячний за будь-яку інформацію!
Zaylen
04-18-2026, 04:50 PM
Так, для реєстрації в Claude AI дійсно потрібен номер телефону. Але не обов'язково використовувати свій особистий. Можна скористатися віртуальним номером. Головне, переконатися, що він підтримує отримання SMS, бо на нього прийде код підтвердження. Я сам колись шукав спосіб отримати SMS онлайн, щоб не вказувати свій основний номер. Тоді і дізнався про сервіси, які надають SMS номер Claude AI (https://freezvon.com/ua/blog/voip-solutions/virtual-number-claude-ai).
Mileer4
04-21-2026, 05:18 AM
До речі, ось думаю, а чи є якась гарантія, що ці віртуальні номери дійсно безпечні? Адже хтось же їх контролює, і теоретично, вони можуть мати доступ до sms. З іншого боку, якщо сервіс надійний, то ризик мінімальний. Але все одно трохи стрьомно, якщо чесно. Можливо, варто почитати відгуки про різні сервіси, щоб зробити більш обґрунтований вибір.